انواع اشتباهات
زمانی که به بررسی اشتباهات میپردازیم متوجه میشویم که احتمالا اشتباهاتمان جزو یکی از موارد زیر میباشد:
* مطالب درسی را بادقت نخواندهایم و وقتی به گزینههای مشابه میرسیم نمیتوانیم گزینهی صحیح را انتخاب کنیم و در بین انتخاب گزینهی صحیح به شک میافتیم .
* درک مفهومی از آن موضوع نداریم. در واقع در هنگام مطالعهی سوال هیچ پیش زمینهای از آن موضوع در ذهن ما تداعی نمیشود و باعث میشود به اشتباه به آن سوال پاسخ دهیم .
* درجلسه بیدقتی کردیم وگزینهها را تا پایان بادقت نمیخوانیم و همین عامل سبب میشود که توجهی به گزینهها و نکات مهم سوال نداشته باشیم و پاسخ اشتباه بدهیم.
پس در قدم اول با مشخص کردن این موضوع که اشتباهات ما جزو کدام دسته از موارد بالا هستند میتوان راهکاری اندیشید. اشتباهات دستهی اول به مطالعهی ناقص ما برمیگردد و خود همین ایرادات با مطالعهی دقیق کتاب درسی برطرف میشود و دقت ما در مطالعهی کتاب بالا میرود. ضمنا خیلی راحت میتوانیم یادگیری ناقص خود را کامل کنیم .
دستهی دوم به اهمیت ما نسبت به مطالعهمان باز میگردد و باید برای یادگیری مجدد وقت بیشتری بگذاریم و در دستهی آخر میتوانیم با مدیریت زمان، تقسیم وقت برای سوالات، همچنین استفاده از تکنیکهای ضربدر و منفی، خودنگاریهای آغازین و پایانی در زمان آزمون و نیز شرکت مداوم و بدون غیبت در آزمونهای کانون این ضعف را برطرف کنیم .
از اشتباهات خود به عنوان منبعی برای یادگیری استفاده کنیم و از آنها ناراحت نشویم .