۵ مطلب در فروردين ۱۳۹۷ ثبت شده است

دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز

دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز


دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز


اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز با امکاناتی مانند شرکت در آزمون های کتاب ، مشاهده فیلم حل سوالات و رفع اشکال منتشر شد. 


این اپلیکیشن در دو نسخه طراحی شده است :


1- اپلیکیشن ویژه کنکوری ها

دانش آموزان کنکوری در هنگام مشاهده کلاس های آنلاین اردوی نوروزی و  در زمان کار در کلاس می توانند از امکان آزمون دادن این  اپلیکیشن  استفاده کنند و همچنین فیلم پاسخ اشتباهات خود را نیز مشاهده کنند .

امکان رفع اشکال نیز در اپلیکیشن ویژه کنکوری ها وجود دارد. 


2- اپلیکیشن ویژه سایر گروه ها

دانش آموزان مقاطع (دبستان - هفتم ، هشتم ، نهم ، دهم و یازدهم ) با استفاده از این اپلیکیشن می توانند در آزمون های کتاب نوروز شرکت کرده و همراه با مشاهده کلید و درصد ، فیلم حل برخی از سوال های مهم را نیز مشاهده کنند. 



دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز



مراحل استفاده از اپلیکیشن کتاب نوروز ویژه کنکوری ها 


1- ثبت نام  


دانش آموزان کانونی برای استفاده از اپلیکیشن می توانند از طریف شمارنده کانونی خود اقدام کنند .

دانش آموزان غیر کانونی برای استفاده از اپلیکیشن می تونند از  طریق درج اطلاعات نام و نام خانودگی ، کد ملی ،تلفن همراه ، مقطع خود اقدام کنند.


دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز



2-روش ورود 


دانش آموزان کانونی می توانند پس از ثبت نام از طریق شمارنده خود وارد و دانش آموزان غیر کانونی از طریق کد ملی خود وارد اپلیکیشن شوند.

دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز



3- لیست درس ها


دانش آموزان پس از وارد شدن به اپلیکیشن می تونند لیست درس های منطبق بر رشته خود را مشاهده کنند.لیست نمایش دروس بر طبق روزهای نوروز نمایش داده می شود .

پس از مشاهده دروس درس مورد نظر خود را انتخاب می کنید و پس از انتخاب درس مورد نظر می توانید مبحث مورد نظر خود را انتخاب و  بر اساس شماره سوال هر درس می توانید در آزمون شرکت کنید . 


دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز


4- رفع اشکال


این اپلیکیشن مجهز به قابلیت رفع اشکال است به این ترتیب که دانش آموزان سوال مورد نظر خود عکس گرفته و آن را ارسال می کنند (پشتیبانان کانون به سوالات شما ر در قالب فیلم  پاسخ می دهند سپس در قسمت مربوطه رفع اشکال  به هر مبحث نمایش داده می شود .




مراحل استفاده از اپلیکیشن کتاب نوروز ویژه گروه های یازدهم ،دهم ، نهم ، هشتم ، هفتم و دبستان



1- ثبت نام  


دانش آموزان کانونی با استفاده از شمارنده و دانش آموزان غیر کانونی برای استفاده از اپلیکیشن می توانند از  طریق درج اطلاعات نام و نام خانودگی ، کد ملی ،تلفن همراه ، مقطع خود اقدام به ثبت نام کنند.


دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز



2- لیست آزمون ها 


دانش آموزان پس از وارد شدن به اپلیکیشن می تونند لیست آزمون های کتاب نوروز مقطع خود را مشاهده کنند


دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز



3- لیست درس ها 


دانش آموزان پس از انتخاب آزمون  لیست درس های منطبق بر مقطع خود را مشاهده کنندو  بر اساس شماره سوال هر درس می توانند در آزمون شرکت کنند .  



دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز

4- شرکت در آزمون


دانش آموزان می توانند بعد از انتخاب درس ،  در آزمون شرکت کنند و پس از آزمون می توانند فیلم حل برخی از سوالات مهم را  مشاهده کنند.


دانلود اپلیکیشن موبایل کتاب نوروز



نسخه اول اپلیکیشن اردوی نوروزی (اندروید) در قسمت فایل های ضمیمه دانلود کنید.


نسخه نهایی به زودی منتشر خواهد شد ،‌جهت نصب ساده تر نسخه نهایی در حال حاضر نسخه اول را حتما نصب نمائید .

  • حسین بالکانی
  • چهارشنبه ۲۲ فروردين ۹۷

مصرف پیوسته چای و عوارض آن

مصرف پیوسته چای و عوارض آن

مصرف پیوسته چای و عوارض آن

شفاآنلاین>تغذیه> مصرف هرروزه و مداوم چای حتماً می‌تواند عوارض و ضایعات مختلفی را برای سلامتی به‌همراه داشته باشد که در این مطلب به ۱۱ عارضه و بیماری که از مصرف چای سیاه ایجاد می‌شود، اشاره شده است.

به گزارش شفاآنلاین، تا به امروز مطالب مختلف و بعضاً متضادی درباره فواید یا مضرات مصرف "چای" از رسانه‌های مختلف عنوان شده و همین امر باعث سردرگمی طیف گسترده‌ای از مردم در نوع مواجهه با مصرف چای سیاه شده است.

اما با توجه به "طبع سرد و خشک" چای سیاه، مصرف هرروزه، مداوم و زیاد چای حتماً می‌تواند عوارض و ضایعات مختلفی را برای سلامتی به‌همراه داشته باشد به‌ویژه اینکه باید درنظر داشته باشیم مضراتی (Harms)که برای چای سیاه برشمرده می‌شود در مورد چای خالص و بدون افزودنی‌های مختلف مرسوم است.

اما متأسفانه بخش عمده‌ای از چای سیاهی که هرروزه در کشورمان مصرف می‌شود، چای وارداتی است که تمام این چای‌ها، حاوی مقدار زیادی اسانس‌های شیمیایی، رنگ‌های غیرطبیعی افزودنی حتی مواد افزودنی غیرمجاز در مورد چای‌های قاچاق وارداتی به کشور هستند؛ پس مضرات و عوارض مصرف چای‌های سیاهی که اکثر ما ایرانی‌ها هر روز به نوشیدن آن عادت کرده‌ایم، بسیار‌بسیار گسترده‌تر از چای‌های ایرانی فاقد افزودنی و اسانس است.

در ادامه به برخی از بیماریها (diseases)و عوارض که بر اثر مصرف چای سیاه ایجاد می‌شوند، اشاره کرده‌ایم:

ــ عفونت و ایجاد زخم معده و اثنی‌عشر

ــ خار پاشنه پا در زنان

ــ کم‌خونی فقر آهن

ــ پروستاتیت مزمن در مردان

ــ ریزش موها

ــ خرابی دندان‌ها

ــ "بهق" و لکه‌های قهوه‌ای روی صورت

ــ اگزما و خشکی پوست

ــ یبوست در روده‌ها

ــ چین و چروک و ترک‌های پوست پیشانی

ــ بواسیر یا همورویید.

منبع : 
  • حسین بالکانی
  • چهارشنبه ۲۲ فروردين ۹۷

چگونه با خواب‌آلودگی بهاری مبارزه کنید؟

چگونه با خواب‌آلودگی بهاری مبارزه کنید؟


چگونه با خواب‌آلودگی بهاری مبارزه کنید؟

اگر شما هم از جمله افرادی هستید که در فصل بهار کسل و خواب آلوده می‌شوید؛ این گزارش را بخوانید تا بفهمید چگونه از این خواب آلودگی فرار کنید.

 فصل بهار علی‌رغم نشاط و سرزندگی ذاتی‌اش، بعضا برای بسیاری از ما با بی‌حالی و خواب‌آلودگی همراه است. این حس و حال نه تازگی دارد و نه مختص به ماست.  ما این حس و حال بهاری را از قدیم الایام به یاد داریم؛ چه در دوران مدرسه که در فصل بهار حال و حوصله‌ی درس خواندن برایمان باقی نمی‌ماند و چه در دوران دانشجویی که رمقی برای رفتن به کلاس‌ها نداشتیم. اما مسئله به این اینجا ختم نمی‌شود و گاها کسانی را می‌دیدیم که در کلاس یا هنگام مطالعه چنان خوابشان می‌برد که گویی کتاب و قلم برایشان حکم قرص‌های خواب‌آور را دارد. این خواب‌آلودگی، کسالت و بی‌حالی مختص به زمان درس و مدرسه نیست و آدمی در هر برهه از زندگی خود در فصل بهار کمابیش به آن دچار می‌شود.

چگونه با خواب‌آلودگی بهاری مبارزه کنید؟


چرا در طول روز بی حال و خواب آلود می شویم؟

احساس بی‌حالی و ضعف فقط به فصل بهار ختم نمی‌شود و احتمالا افراد زیادی را دیده‌ایم که در فصل‌های دیگر سال هم درگیر این حس‌وحال هستند.

ضعف‌ها علتهای زیادی دارند. بعضی از آنها را فقط خودمان متوجه می‌شویم و حتی پزشک هم در معایناتش، چیزی دستگیرش نمی‌شود.

یکی از علت‌های اصلی ضعف و بی‌حالی در طول روز، افت فشار است که به صورت تاری دید و ضعف‌های عضلانی خودش را نشان می‌دهد.

این افت فشار خون علت‌های فراوانی مثل مصرف داروهای کنترل فشارخون و دیابت دارد.

پس تمام کسانی که در طول روز دچار ضعف و بی‌حالی هستند، اول از هر کاری باید فشار خون خود را چک کنند. اگر ماکزیمم فشارخونتان کمتر از  90 و مینیمم آن کمتر از 60 باشد به احتمال فراوان ضعف و بی‌حالی‌تان به علت افت فشار خون است.

البته تغذیه نامناسب، نخوردن صبحانه و مصرف نکردن مواد قندی هم باعث افت فشار خون می‌شود. پس خوردن صبحانه را فراموش نکنید و همیشه مقداری شکلات و تنقلات به همراه داشته باشید تا در صورت افت قندخونتان‌ به دادتان برسند.

تغییرات آب و هوایی و تغییرات زمانی

تغییرات آب و هوا و ورود به فصل بهار سبک زندگی متفاوتی را در زندگی روزمره می‎طلبد که رعایت نکردن آن به خودی خود بی‌حالی و خواب آلودگی را در طول روز به همراه دارد.

ما دو نوع بهار داریم؛ بهار نجومی و بهار طبی. بهار نجومی همان بهاری است که همه‌ی ما با آن آشنا هستیم و هرساله با یک عالمه تشریفات آمدنش را جشن می‌گیریم. بهار طبی اما کمی متفاوت است و بنا به شهر و منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم فرق می‌کند. به عنوان مثال این بهار در تهران از اوایل اسفندماه شروع می‌شود و در مناطق سردسیری مثل ارومیه  از نیمه فروردین ماه آغار می‌شود. اگرچه با توجه به تغییرات آب و هوایی که در سراسر جهان داریم، آغاز بهار طبی همواره در حال تغییر است.

همه‌ی این‌ها را بگذارید کنار اینکه شروع فصل بهار در کشور ما با یک تعطیلات 15 روزه همراه است. به‌هم خوردن ساعت خواب در تعطیلات نوروز باعث می‌شود تا مدتها بدن‌مان به محیط های کاری عادت نکند و به نوعی در مقابل بیداری در ساعات اولیه روز مقاومت کند. به همین دلیل محققان در این باره توصیه می‌کنند که از روز دهم فروردین سعی کنید زمان خواب خود را مانند روزهای کاری تنظیم کنید تا آهسته آهسته بدن به این تغییر عادت کند.

جلو کشیدن ساعت هم در ابتدای فصل بهار می‌تواند یکی از علت های احساس بی حالی، کسالت و خواب‌آلودگی در روزهای اولیه این فصل باشد. دربسیاری از کشورها با هدف بهینه‌سازی انرژی در فصل بهار و پاییز ساعت رسمی کشور را یک ساعت به جلو و یا به عقب کشیده می‌شود. این تغییر ساعات کار در ظاهر شاید به چشم نیاید اما در بسیاری از مواقع باعث اختلال در ساعت ذهن و بدن ما می‌شود. اختلال احتمالی در ساعت بدن می‌تواند ما را با مشکل مواجه کند. وقتی در فصل بهار ساعت‌ها یک ساعت به جلو کشیده می‌شوند در واقع ما 3600ثانیه وقت کم می‌آوریم که جبران و تطبیق دادن ساعت بدن با آن ممکن است کمی زمان ببرد.

چگونه با خواب‌آلودگی بهاری مبارزه کنید؟


تغذیه مناسب رمز غلبه بر رخوت و خواب‌آلودگی  در بهار

 در طول روز غذاهای سنگین نخورید. زیرا بعد از خوردن غذا به دلیل اینکه دستگاه گوارش خون زیادی به خود جذب می‌کند، خون‌رسانی به مغز کم می‌شود و این مسئله سبب خواب‌آلودگی می‌شود. ترشح ناگهانی انسولین هم باعث خواب آلودگی می‌شود. پس سعی کنید بجای آن از غذاهای سبک و دارای مواد قندی استفاده کنید.

از دیدگاه طب سنتی این بی‌حالی، کرختی  و احساس خواب‌آلودگی در فصل بهار به دلیل تغییر مزاج و افزایش رطوبت در بافت‌های بدن اتفاق می‌افتد. در واقع هر چه رطوبت در بافت‌ها و مغز زیاد شود، احساس خواب آلودگی و بی حالی در این فصل هم بیشتر می‌شود.

چگونه با خواب‌آلودگی بهاری مبارزه کنید؟


توصیه‌های تغذیه‌ای در بهار

در فصل بهار از خوراکی‌ها و مواد ملین استفاده کنید. آش، سوپ، غذاهای سبک و غذاهایی که سبزیجات بیشتری دارند در این فصل مناسب هستند و می‌توانند به برطرف کردن این حس در طول روز کمک کنند.

 از خوردن مواد غذایی گوشتی، کله‌پاچه، گوشتهای فرآوری شده و کنسروها پرهیز کنید. مصرف گوشت قرمز در این فصل احساس خواب‌آلودگی را در طول روز زیاد می‌کند. همچنین از خوردن آجیل های شور حتی‌الامکان بپرهیزید.

ادویه‌جات، فلفل‌سیاه و زنجبیل مناسب فصل بهار نیستند و مصرف آنها در این فصل توصیه نمی‌شود. به طور کلی سعی کنید  در فصل بهار رژیم غذایی تان را به سمت غذاهای گیاهی ببرید و کمتر مواد حیوانی مصرف کنید.

متاسفانه امروزه مردم  کمتر به سبک زندگی و تغذیه خود در فصول مختلف توجه می کنند. بهار و پاییز برایشان فرقی نمی‌کند، نه تنها تنوع غذایی شان تغییری نمی‌کند بلکه بی‌پروا به فست‌فودها هم هجوم می‌آورند. همین مسئله هم باعث کسالت و بی‌حالی در  آنها می‌شود و هم علت بروز بسیاری بیماری ها است. به همین دلیل بعضا شاهدیم که افراد در فصل بهار دچار انواع بیماری‌های عفونی و آلرژیک می‌شوند.

چگونه با خواب‌آلودگی بهاری مبارزه کنید؟


از پرخوری بپرهیزید !

مصرف غذاهای لطیف در فصل بهار علاوه بر اینکه سلامت شما را تضمین می‌کند، از کسالت و خواب‌آلودگی در طول روز نیز جلوگیری می‌کند.

در این فصل از سبزیجات بهاری استفاده کنید. در هر منطقه از کشور ما سبزیجات خاصی می‌روید که می توان با آن آش یا سوپ درست کرد. آش و سوپ را در طول روز مصرف کنید. در نهایت آش جو را در بهار فراموش نکنید. از آش جو به عنوان پاک‌کننده قوی در بدن یاد می‌شود.

در فصل بهار، صبحانه  شیر و عسل و نان‌سبوس‌دار بخورید. این صبحانه سبک بوده و نشاط شما را در طول روز حفظ می‌کند. همچنین از خوردن ارده و شیره انگور در این فصل حتما خودداری کنید.

چگونه با خواب‌آلودگی بهاری مبارزه کنید؟


 خون بدهید!

فصل بهار زمان مناسبی برای خون دادن است.  حتما درباره فواید اهدای خون زیاد شنیده‌اید. همچنین در خصوص حجامت کردن در فصل بهار توصیه‌های فراوانی شده است. حجامت کردن در بهار، غلظت خون را کاهش می‌دهد و بدن را پاکسازی می‌کند که همه‌ی این موارد در نشاط ما در طول روز موثر خواهد بود.

چگونه با خواب‌آلودگی بهاری مبارزه کنید؟


ورزش کنید

فعالیت بدنی مناسب  و کافی در فصل بهار می‌تواند احساس رخوت، کسالت و خواب آلودگی را از ما دور کند. توصیه می‌شود ورزش و پیاده‌روی را در این فصل در برنامه روزمره خود داشته باشیم. ضمنا بهترین ساعات ورزش و پیاده‌روی در فصل بهار ساعات اولیه روز و اواخر روز است. صبح زود و هنگام غروب مناسب‌ترین زمان برای ورزش و پیاده روی است.

منبع : 
  • حسین بالکانی
  • چهارشنبه ۲۲ فروردين ۹۷

مقاله کاظم قلم چی : روش مطالعه در دوران جمع بندی

مقاله کاظم قلم چی : روش مطالعه در دوران جمع بندی


مقاله کاظم قلم چی : روش  مطالعه در دوران جمع بندی


در جلسه ی قبل روی اهمیت پروژه ی هفتم تمرکز کردیم . تاکید کردم که حساس ترین پروژه ، پروژه ی هفتم ( دو هفته ی پایانی فروردین و ماه اردی بهشت ) است .

 زیرا تعدادی از دانش آموزان از برنامه ی راهبردی و برنامه ی مدرسه جدا می شوند و روند نزولی در پیش می گیرند ولی گروهی هم هستند که پیوستگی خود را به برنامه حفظ می کنند و روند صعودی و حتی جهشی در پیش می گیرند .


امروز می خواهم مسیر مطالعه را پس از پروژه ی هفتم یعنی در خرداد ماه توضیح دهم :

دوره ی انتقالی

دوران جمع بندی

هفته ی پایانی ( هفته ی تورق سریع )


یک چالش مهم نیز در ماه های پیش رو برای دانش آموزان وجود دارد : چگونه برنامه ی امتحانات مدرسه را با مطالعه برای کنکور تلفیق کنیم ؟ به این سوال نیز پاسخ خواهم داد .

دوره ی انتقالی 

پس از اتمام پروژه ی هفتم ، تمام مباحث آزمونی به پایان می رسد و دوران جمع بندی آغاز می شود اما تعداد کمی از دانش آموزان هستند که تمام درس ها و مبحث ها را به طور کامل مطالعه کرده اند .اکثر دانش آموزان چند درس یا مبحث را یا اصلا مطالعه نکرده اند یا این که نیاز دارند قبل از شروع دوران جمع بندی ، آن ها را مطالعه کنند . دوره ی انتقالی بسته به نیاز دانش آموز بین یک یا دو هفته است . این نیاز را تعداد درس ها و مبحث ها ی مطالعه نشده تعیین می کند . درس ها ، مبحث ها و طول دوره ی انتقالی برای هر دانش آموز متفاوت از دیگری است .

دو منبع را برای تمرین تست در دوره ی انتقالی و درس هایی که تاکنون خوب مطالعه نکرده اید توصیه می کنم .

منبع اول : کتاب 500سوال پر مراجعه است . این یک کتاب کم حجم است که شامل سوال های ساده تر در درس های اختصاصی است و برای دانش آموزانی که می خواهند یک درس یا یک مبحث را به طور کامل کنار بگذارند یا دانش آموزانی که مبحث هایی را کم مطالعه کرده اند مفید است . در زمانی کوتاه می توانید روی سوال های ساده تر مسلط شوید .

منبع دوم : سوال های ساده در آزمون های امسال کانون است . ممکن است قبلا به این سوال ها پاسخ صحیح یا اشتباه داده باشید یا اصلا به این سوال ها پاسخ نداده باشید .این سوال ها را می توانید در صفحه ی شخصی خودتان ببینید و پرینت بگیرید و تمرین کنید .


دوران جمع بندی

روش مطالعه در دوران جمع بندی روش سه روز یک بار است . روش مطالعه در دوران جمع بندی کاملا متفاوت از روش عادی مطالعه در طی سال است . در طی سال تحصیلی معمولا ابتدا درس می خوانید سپس تمرین می کنید . اما در دوران جمع بندی ابتدا یک دوره سوال کنکور را از کتاب زرد اختصاصی امتحان می دهید و در حین آزمون دادن و پس از تصحیح آزمون تشخیص می دهید که در هر درس کدام مبحث ها را باید در اولویت مطالعه قرار دهید . پس از آزمونی که از کتاب زرد اختصاصی می دهید ، طی دو و نیم روز همه ی درس ها را مطالعه می کنید البته از هر درس قسمت هایی را کار می کنید که قبلا تشخیص داده اید بیشتر نیاز دارید و برایتان مهم تر است .


امتحان یک مجموعه سوال کنکور از کتاب زرد اختصاصی چند فایده ی مهم دارد :

اول: با امتحان دادن از یک مجموعه سوال ، طی چهار ساعت همه ی درس ها و همه ی کتاب ها را یک بار دوره می کنید . سوال های کنکور در هر درس تمام کتاب ها و تمام فصل ها را پوشش می دهند و وقتی که شما یک مجموعه ی جامع را امتحان می دهید همه ی کتاب هایتان را در طی چهار ساعت دوره می کنید و هنگام پاسخ دادن به هر سوال محتوای آن فصل از کتاب را در ذهن خود مجسم می کنید و تشخیص می دهید که آیا نیاز دارید آن فصل را در اولویت مطالعه قرار دهید یا خیر.

دوم : توهم فراموشی را تصحیح می کنید و شما متوجه می شوید که بسیاری مطالب را که فکر می کردید فراموش کرده اید واقعا فراموش نکرده اید و آن ها را بلد هستید بنابراین آن ها را در اولویت مطالعه قرار نمی دهید یا با روش ساده تری آن ها را مرور می کنید .

سوم : توهم یادگیری را تصحیح می کنید و شما متوجه می شوید بعضی مطالب را که فکر می کنید مسلط هستید واقعا مسلط نیستید و نیاز دارید که برای آن ها هم وقت بگذارید

چهارم : هنگام آزمون دادن و پس از آن هنگام تصحیح و هنگام جمع بندی ، نقشه ی مطالعه را برای دو و نیم روز باقی مانده تنظیم می کنید و متناسب با نیازهای خودتان بهترین نقشه ی مطالعه را در هر سه روز طراحی می کنید .

پنجم : قبل از کنکور اصلی به آرامش می رسید . شما بین شش تا دوازده بار می توانید آزمون جامع بدهید و روش سه روز یک بار را اجرا کنید . تمام درس ها را بارها و بارها با این روش مطالعه می کنید و ضعف های خود را جبران می کنید و از نقاط قوت خود مطمئن می شوید . این کار سبب آرامش و اطمینان شما می شود . یک نگرانی مهم در آزمون های جامع این است که نمی توانم همه ی درس ها را تا روز آزمون مطالعه کنم شما این نگرانی را نخواهید داشت .

ششم : دانش آموز سخت کوش که پایه ی متوسط دارند و با جدیت زیاد طی سال تحصیلی در آزمون های پیشرفت تدریجی ترازهای خوب کسب کرده اند معمولا در آزمون های جمع بندی افت تراز دارند .راه حل این مشکل ، اجرای جمع بندی با روش سه روز یک بار است . جمع بندی با روش سه روز یک بار سبب می شود آموخته های جداگانه را در یک جا جمع آوری کنید و بر آن ها مسلط شوید . یکی از دانش آموزان قدیمی کانون که در سال 1372 در آزمون های کانون شرکت می کرد و با پایه ی درسی متوسط در همه ی آزمون ها نتیجه ی خیلی خوبی به دست می آورد بعدها به من گفت آقای قلم چی اگر این روش جمع بندی را در سالی که ما کنکور می دادیم کشف کرده بودید من به جای رشته ی دامپزشکی در رشته ی پزشکی قبول شده بودم زیرا مشکل من در همین جمع بندی بود . دقت کنید جمع بندی با روش سه روز یک بار فقط برای ترازهای برتر مفید نیست برای همه ی دانش آموزان موثر است . کافی است این روش را چند بار تمرین کنید تا خودتان امتیازهای این روش را احساس کنید .

سابقه ی روش سه روز یک بار : این روش را از سال 1380 با عنوان جمع بندی با روش قلم چی مطرح کردم و سپس برای آن که همه با راحتی بیشتر این روش را اجرا کنند نام آن را به روش سه روز یک بار تغییر دادم.

توصیه برای رتبه ها و ترازهای برتر :در آغاز با روش سه روز یک بار پیش بروید و پس از سه یا چهار بار تمرین و اجرای روش سه روز یک بار اگر دیدید که می توانید همه ی درس ها را طی دو روز جمع بندی کنید به جای سه روز یک بار هر دوروز یک بار این پروژه را اجرا کنید.

علت این که سابقه ی هفده ساله ی این روش را توضیح دادم این است که اگر هم در اجرای این روش تردید دارید به این موضوع توجه کنید که هم اکنون این روش از یک پشتوانه ی طولانی و اجرا توسط هزاران داوطلب موفق برخوردار است و فقط استدلال های نظری این روش را تایید نمی کند بلکه تجربه ی هزاران دانش آموز موفق نیز موید این روش است .

یک پژ وهش مهم دانشگاهی : چند سال پیش کتابی با عنوانmake it stick منتشر شد . این کتاب سه نویسنده دارد دو نویسنده سرپرست تیم های پژوهشی در دو دانشگاه معتبر که روی روش بازیابی تحقیقات گسترده ای را در دانشگاه های خود انجام دادند و نفرسوم یک نویسنده با تسلط در امر داستان نویسی است که حاصل آن پژوهش ها را در قالب روایتی داستان گونه در این کتاب تدوین کرده است . خلاصه ی این کتاب پیشنهاد یک دگرگونی در امر مطالعه است : بازیابی را در اولویت قرار دهید ابتدا بازیابی کنید سپس مطالعه کنید . این پژوهش های مهم تاکید می کنند که بهتر است هر وعده ی مطالعه را بر خلاف عادت رایج با بازیابی آغاز کنید و بهترین شکل بازیابی امتحان دادن است . یعنی ابتدا امتحان بدهیم و بازیابی کنیم و سپس مطالعه کنیم . جالب این است که ما در طی این سال ها روش سه روز یک بار را با همین منطق انجام داده ایم و طی سال های اخیر پس از انتشار این دستاوردهای آکادمیک به دانش آموزان توصیه می کنیم در طی سال تحصیلی هم به بازیابی اهمیت بدهند و وزن بازیابی را در مطالعات خود افزایش دهند .


در باره ی منابع مطالعاتی دوران جمع بندی و جل چالش مطالعه در زمان امتحانات پایان سال و هفته ی پایانی  ( هفته ی تورق سریع ) در جلسه ی آینده و مقاله ای دیگر توضیح خواهم داد.

کاظم قلم چی

  • حسین بالکانی
  • دوشنبه ۲۰ فروردين ۹۷

مجموعه کتاب های زرد

  • حسین بالکانی
  • دوشنبه ۲۰ فروردين ۹۷
اخبار ضروری و برخی از فعالیت های کانون فرهنگی آموزش قلم چی نوشین شهر را از اینجا دنبال کنید.
کانال تلگرامی ما:
https://t.me/ghalamchinushinshahr